social media

сряда, 20 януари 2021 г.

Как да изберем правилната цветова комбинация


За да направим каквото и да е , което да впечатлява от пръв поглед , без значение дали става дума за картичка , албум , домашен интериор или каквото и да е друго , несъмнено трябва да уцелим точните цветове . Колкото и красиви елементи да подберем , ако цветовете не пасват или се "бият" взаимно , няма да ни се получи . 
Моето любимо е да има един цвят за акцент , който да изпъква на фона на другите . С времето съм се убедила , че от нетипичните комбинации се получават най - изненадващи и доста добри неща . Друго , което понаучих след толкова време " картичкоправене " е , че няколко нюанса на един и същи цвят не е добра комбинация . 
За това реших днес да пиша за цветовите комбинации . Да има схеми кой цвят е подходящ за другия цвят , но искам отново да напомня - не се страхувайте да експериментирате , това , че го няма в схемата , не означава , че няма да Ви се получи .

Коя е Вашата любима цветова , комбинация споделете в коментари ⬇️⬇️⬇️

Ментови и бежови цветове - създават незаменимо усещане за топлота и уют . В интериора са подходящи за трапезария . За лилавите тонове е препоръчително да се използват за акцент , а не като основа , но ако държите да е основен , нека е по - светъл нюанс . В интериора е подходящ за спалня . Синята гама е приятна за окото и вдъхва спокойствие . В дома в подходяща за антре . 
Ярките пъстри цветове продават игриво настроение , но отново е по - добре да се използват за акцент , а не за основа . 
Освен собствен вкус , за да се получи нещо наистина невероятно , трябва да се следват и някои основни правила . Спазването им гарантира по - добър резултат . Създаването на цветови хармоничен дизайн е цяла наука , но и само с основни познания ще успеете да се справите доста добре .
Най - важното правило е добре избрана основа . За да комбинирате цветовете също трябва да вземете на предвид , че те биват топли и студени .
Има няколко цветни таблици за създаване на подходящи комбинации . 
Моята любима е " Колелото на цветовете"

Използвали ли сте колелото за да направите някоя цветова комбинация , споделете в коментари ⬇️⬇️⬇️



Цветовете се делят на :
Основни 
Вторични 
Допълнителни 
Както и на : 
Топли и студени .
Как да ги комбинирате според колелото на цветовете : 

Аналогично 

Срещуположни

Схема на триадата 

Монохромно 

И все пак каквито и начини за комбинация да използвате не забравяйте да се забавлявате . Понякога , както казах още в началото - най - неочакваните комбинации са най - интересни .
Абонирайте се за блога за още интересни идеи и статии 🎁


















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации